Nyårslöften - hur du får mer hållbara nyårslöften 2017!

2017 står utanför dörren och nyårslöftena börjar flöda. Nytt år, nya möjligheter ropas det från alla hörn och kanter! År 2017 blir året då jag slutar äta socker helt, blir vegetarian, tappar 10 kilo, börjar träna 6 dagar i veckan, promenerar till jobbet dagligen, står i plankan varje kväll. Och så vidare, och så vidare. Nyårslöftena flödar, januari tar vid, vi sliter ut oss och när februari närmar sig har vi glömt bort träningen, gått upp de förlorade kilona igen, tar bilen till jobbet och frossar i socker! 
 
Nytt år kan vara en fantastisk möjlighet till nystart. Vi känner oss laddade efter julledighet, det är nya möjligheter och nya tag. Men låt inte nyårslöftena bli tomma löften om förändring. Låt ditt nyårslöfte bli något som du kan genomföra och hålla vid hela 2017. 
 
Nedan följer 3 tips om hur du får mer hållbara nyårslöften 2017:
1. Låt ditt nyårslöfte bli ett realistiskt mål. Är det hållbart? Är det något som du kommer vilja båda idag och om ett par veckor, något som du kommer genomföra? Det är lätt att dras med i hetsen och tycka att det låter fantastiskt med "jag ska träna 6 dagar i veckan". Välj något som är realistiskt för dig och som du kommer kunna hålla hela året ut. T ex "Jag vill träna 2 dagar i veckan". 
 
2. Bryt ned ditt mål. Har du en önskan om att bli vegan eller sluta med socker helt? Minska ribban och sätt ett mål som du kan nå inom en snar framtid. Nyårsafton är inte dagen då alla mål för 2017 måste sättas. Välj t ex "undvika sötsaker under vardagarna". I februari kanske målet känns för lätt och du väljer "undvika sötsaker söndag-fredag". Låt ditt mål vara uppnåerligt och möjligt att nå redan under första halvan av året. 
 
3. Gör en plan! På nyårsafton skålar du "jag ska börja träna 3 dagar i veckan under hela 2017 direkt efter julledigheterna". När julledigheten är över står du där som ett frågetecken, hur gör jag nu? Se till att göra en plan för hur du ska nå dina hälsosammare mål. Var ska du träna? Blir det löpning, hemmaträning, gym, militärträning i grupp? Vilka dagar i veckan? Passar det bäst att bestämma i förväg och planera, eller tar du det som det kommer? Vem ska du träna med? Själv, med PT, med vän? Sätt upp en plan på hur du ska nå ditt mål! Ta gärna hjälp av en hälsocoach hos www.wellmilton.se ! Här hjälper vi dig att nå dina mål och göra en ordentlig plan - allt för att du ska nå dina nyårslöften om ett hälsosammare 2017!
 
Låt 2017 bli året där du är mer snäll mot dig själv!
Allmänt | 2017, hälsa, kost, lev, livet, måbra, träning | |
Upp