Tre sätt att röra sig mer i jul

Julhelgen närmar sig med stormsteg, julklappar ska handlas och julbordet dukas upp! Minst sagt en stressig högtid och en högtid av att "unna" sig. Julgodis, pepparkakor, saffransbullar, glögg, julbord... Och träningslusten kan ibland kännas som ett minne blott!
 
Tipsar här om tre sätt att få in mer vardagsmotion i julhelgen!
 
* Börja morgonen med en promenad! Det är helg och du är julledig. Snart vaknar resten av staden till liv, men du är uppe lite tidigare och hinner utan problem med en promenad innan julstressen drar igång. En omväg till affären för att köpa sista ingredienserna, ett varv i skogen för att njuta av tystnaden eller ett varv i staden för att se julafton vakna till liv! En morgonpromenad på självaste julafton gör susen!
 
*Tänk effektivitet! Istället för den vanliga timmen på gymmet väljer du idag att köra ett kort, högintensivt pass. 15 minuter med diverse styrkeövningar i högt tempo utan vila, det gör susen. T ex 30 grodhopp, 30 armhävningar, 30 breda benböj, 30 sit-ups, 30 skidhopp, 30 rygglyft, 30 burpees. Kör denna slinga i femton minuter. Garanterad trötthet! 
 
*Yoga och njut! Julen är inte till för att vi ska stressa sönder oss! Avsätt 15 minuter för yoga eller liknande. Gärna några tyngre övningar som ger oss både styrka och mentalavkoppling.
 
Julen kommer deffinitivt kännas lite bättre om ni rört er lite under morgonen och julmaten kommer smaka ännu bättre. Detsamma gäller även dagarna innan och efter. Kom ihåg att avsätta er tid för träning även i juletider!
 
Såhär tungt kan det vara att göra de sista armhävningarna efter ett högintensivt pass i 30 grader! :-)
 
Vad tränar du i jul?
 
Ad: Vill du ta tag ordentligt i dina kost- och träningsvanor redan nu eller efter jul? Skaffa er personliga hälsocoach här: www.wellmilton.se  . Just nu erbjuds alla mina läsare ett kanon pris! Endast 499:- / månad i två månader (ord pris 1195:- per månad) om ni uppger koden JUL2016. 
Allmänt | |
Upp