Mer vardagsmotion, tack!

Vardagsmotion. För vissa ringer det illa i öronen av blotta tanken och för hör det till de dagliga rutinerna. Vardagsmotion behöver varken vara svårt eller jobbigt, utan läggs diskret in i vardagen. Att gå till jobbet på morgonen, ta trappor istället för hissen eller göra tre upphopp innan lunchen varje dag är olika exempel på vardagsmotion. Nedan följer tips hur du får till mer vardagsmotion!
 
TRANSPORTERA DIG TILL FOTS
Istället för att ta bilen - pröva ta cykeln eller promenera. Ibland väljer vi bilen av ren reflex. Ibland kanske det till och med går fortare att gå fågelvägen än att åka en stor omväg med bilen. 
 
En hajk ute i naturen sitter aldrig fel!
 
ALLTID TRAPPORNA - ALDRIG HISSEN
Låt hissen spara krafterna till den som verkligen, verkligen behöver den. Använd dina friska ben och ta trappen istället. Perfekt vardagsmotion! Ska du till våning 30? Promenera några våningar upp iallafall, och ta hjälp av hissen de sista. Mer trappor åt folket!
 
GÖR DET LILLA
Tåhävningar lämpar sig utmärkt medan du micrar maten på jobbet, scannar in papper eller borstar tänderna. Släng in ett par benböj varje lunchrast och vips har du fått in lite styrka!
 
JAG HINNER INTE
Ibland går det faktiskt fortare att promenera fågelvägen än att ta en stor omväg med bil, och ibland sparar vi bara någon minut med bilen framför cykeln på grund av långa trafikköer. Att promenera eller cykla kan ibland vara det som vi spar tid på. Så glöm uttrycket om att du inte har tid!
 
ETT UTTJATAT UTTRYCK
Det finns inget dåligt väder - bara dåligt väder. Ja, visst är uttrycket gammalt men ack så bra! Vi bor i Sverige, så många dagar kommer det vara regnigt, blåsigt och/eller kallt. På med vattentäta skor, en rejäl halsduk och paraply. Anpassa dig efter vädret och klä dig därefter. Inga fler bortförklaringar om att det är för kallt eller det duggregnar - fram med halsduk och paraply!
 
Upphopp vid havet!
 
VARIATIONER I OÄNDLIGHET
Tåhävningar vid tandborstningen, upphopp när lunchlådan micras, arbetsmötet till fots, promenera istället för bilen, gå ett varv runt huset på lunchrasten, ta trappor istället för hiss, busa med barnen i snön, gör biceps-curls med de nyfyllda Ica-kassarna, gör 10 armhävningar direkt när du vaknar.... Ja du hör, listan kan göras lång!
 
Vad gör du för att få in mer vardagsmotion?
Allmänt | |
#1 - - Tess:

Bra tips! Försöker själv få in vardagsträning varje vardag. Vi bor tre våningar upp utan hiss så redan där har man en liten workout :-) Härlig bild förresten!

#2 - - Ida Lindborg ♡:

Krigare du är, bra tips!½

#3 - - Caroline:

Bra tips!
Älskar att gå så mycket jag kan. Dock så är det inte så värst kul att gå ut i regn och kyla, men man får försöka vänja sig ;)

#4 - - Longevity - en blogg om hälsa:

Jag går ganska mycket varje dag, å andra sidan tränar jag ganska mycket också :P Det kanske är lättare att få in vardagsmotion om man redan är igång.

Upp